01/03/2019

Středozemské postřehy


Pro odlehčení situace vám přinášíme várku středozemských postřehů! Jak uvidíte, nejsou sice zbrusu nové, přece však věříme, že váš některé překvapí.



Co by to bylo za postřehy bez typického galadrielina škopku. Ten se dá najít všude, i když v mnoha rozdílných podobách. Tento je například k vidění v národní přírodní rezervaci SOOS.


V Karlovarském kraji ještě chvíli zůstaneme. Přímo v krajském městě tam totiž můžete narazit na dům s poetickým názvem Tři prsteny. Měla jsem za to, že elfí prsteny měly být drženy v tajnosti, očividně je ale elfí posedlost bižuterií nevyléčitelná a potřebují tedy dávat vše na odiv.


A možná tam potkáte i tuto spolehlivou doručovací službu. Pokud se inspirovali elfy, nejspíš mají na vše času dost, ne?


Další firma, tentokrát stavební. Nejspíš tedy Šmak zbořil Jezerní město proto, aby své rodinné firmě dohodil zakázku na jeho znovuvystavění? Pche, je vidět, že to nebylo pouhopouhé řádění zlé obludy, ale (ne)promyšlený marketingový tah!


Jedna nostalgická fotografie z našich školních let. Pravda, není nejnovější, přesto si zde své místo zaslouží. No, řekněte, troufli byste si hrát fotbal proti Drakům z Mordoru? Dodáváme, že tentokrát v tom nemáme prsty.


A nejspíš v tom nemá prsty ani Mordor gang. I když tam si nejsme zas tak jistí…


Zpívající strom s kytarou, a aby toho nebylo málo, pochází z kalendáře a odkazuje na květen, měsíc sazenic. Tak doufám, že alespoň zpívá Entí zahradu.


Všichni dobře známa Bilba. Jako hobit byl malý, zas tak roztomilý mi však nepřišel. Očividně však o něm má tento výrobce párků trochu jiné mínění. Že by tedy podle něj Bilbo byl přímo k sežrání?



A co dělali Hezounci od věží, když osídlili Západní marku? Začali vyvážet ve velkém hobití uši do celé Středozemě (doufejme, že ve formě pečených sladkostí).


To si takhle jdete jen tak na oběd do restaurace o do očí vám padne vzdáleně runový nápis. Je ovšem vidět, že podle tohoto návodu se s tím trpaslíci párat moc nebudou. Potom má věta "doufejte ve vřelé uvítání" mnohem větší smysl. Protože když přijde parta mrňavých a smrdutých osob do vašeho města a prohlásí se králem pod horou, nenapadne vás nic jiného, než jim uvařit čaj, že.


A na středozemském plese jsme objevili tento nápojový lístek. Některé názvy jsou vpravdě krásné. Vrtá mi však hlavou, jak to, že někde je lidový název kofola známý jako skřetí dryák, jinde tomu říkají entí nápoj. Že by ho skřeti vyráběli z entů?

12 komentářů:

  1. Postřehy!!! Konečně zase postřehy. Mordor gang mě absolutně dostal.

    OdpovědětVymazat
  2. Kvůli tomu Bilbovi se vždycky v obchodech tluču smíchy už asi 5 let😀

    OdpovědětVymazat
  3. Mimochodem, všimli jste si v té fotce s Mordor gangem slova "drums"? Mám pocit, že by to mohlo odkazovat na Balroga...

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: To jsem ani nečekala, že jsou postřehy tak oblíbené a dlouho očekávané Jsem ráda, že potěšily.[2]: No viídš, a pak, že je nakupování nudná záležitost [3]: Dobrý postřeh. Dává to smysl, že by Mordor gang trénoval bubnování v Morii, kde jinde by taky měli takovou skvělou akustiku, že?

    OdpovědětVymazat
  5. Zadejte si do vyhledávače "Arda Tur". Někdo zjevně ví, jak se dostat do Ardy, a je to - velice překvapivě - autobusem!

    OdpovědětVymazat
  6. (a opomeneme již zprofanovaného syna Berena a Luthien, který se dal na výrobu parfémů - https://www.dior.com/en_int)

    OdpovědětVymazat
  7. Výborný :) Tyhle články jsem u vás měla dycky ráda!

    OdpovědětVymazat
  8. Představte si že jdete domů a vidíte obrovský plakát s nápisem Sting (Sting je anglicky Žihadlo). Hmmmm, to musí být zajímavá firma...

    OdpovědětVymazat
  9. Burá - Rum XD XD XDJedna hubka vládne všem!!!

    OdpovědětVymazat
  10. "Jedna hubka vládne všem" - tak to mě dostalo! Super postřehy!

    OdpovědětVymazat
  11. Jedna hubka vládne všem,jedna jim všem káže...
    Saurona už omrzelo,,To zlaté támhleto s hezkou básničkou uvnitř"?

    OdpovědětVymazat