08/03/2019

Bydlet jako hobiti aneb Tipy na stylovou dovolenou

Říkali jste si někdy, jaké by to bylo procházet se Krajem a strávt alespoň nějaký čas v útulném hobitím domečku či noře? Fascinují vás od jisté doby kulatá okna a spaní v peřnách a přitom uprostřed přírody? Nemusíte jezdit zrovna na Nový Zéland, abyste okusili trochu hobitího života. S trochou fantazie a nadšení lze prožívat dobrodružné výlety a dovolené v hobitím stylu i u nás. Pokud budeme shovívaví a dáme prostor představivosti, najdeme v našich luzích a hájích celou řadu míst, kde lze strávit nezapomenutelný pobyt s nádechem Středozemě. Která to jsou se dozvíte v následujícím článku...nebo článcích. :-)

P. S. Neváhejte se podělit o své tipy na místa, která vám nějakým způsobem evokují Středozem a kde by hobit, člověk, elf či trpaslík mohli rádi strávit prázdniny nebo dovolenou či jen zavítat na malý výlet. :-)





Ne každý hobit měl takové bohatství, aby si mohl dovolit postavit luxusní noru. Pro typické hobití obydlí navíc musela být vhodná krajina s dostatkem kopečků a mírných svahů. Co dělat, když takovou možnost nemáme, ale chceme zažít bydlení "v malém a kulatém", jako nárůdek z Kraje? A co třeba bydlet v sudu? Že néé? Nemožné, malé, nepohodlné? A už jste to zkoušeli? ;-)
Obrovské dřevěné sudy s měkku postýlkou, duchnou a polštářem, se snídaní do postele, lahvinkou vína ze Staré vinice, klidem, soukromým, zpěvem ptáků a nádherným výhledem do kraje...nebo Kraje? Pokochejte se výhledem na úrodné vinice a krásy Jižní čtvrtky, navštivte sudy Vinařství pod Hradem.










Jste-li ze Slovenska nebo pokud vám nevadí zajet si trochu dál, můžete navštívit doslova Pohádkovou vesničku. Ta se skládá z několika jedinečných domečků, kdy každý je zasvěcen nějakému příběhu či pohádkové postavě, čemuž odpovídá jeho exteriér a v rámci možností i interiér. Kromě Hobitího domečku (nory) zde můžete bydlet také např. v Perníkové chaloupce, Domečku na kuří nožce nebo v Pařezové chaloupce Křemílka a Vochomůrky. Penzion zahrnuje celkem sedm různých "domečků" a stylovou restauraci. Ocení zejména rodiny s dětmi a milovníci pohádek.





Pokračování článku bude snad brzy, až se blog rozhodne neprotestovat proti velikosti či údajné délce obsahu!

4 komentáře:

  1. A co Hobitín v Orlických horách v Šedivinách? Ten nesmíte opomenout! :)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Neboj, o tom budeme také psát! Jen se nám to nepovedlo vydat vše najednou, ale napravíme to. Máme nachystaných ještě několik míst, o která se chceme podělit a Hobitín samozřejmě nebude chybět!

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy díky za typ. Letos jsme tedy kupovali byt tady https://www.eurobydleni.cz/ a tak jsme se ani nikam nedostali. Jednak nebyl čas a taky nebyly finance. Ale snad příští rok bychom tam chtěli jet na dovču.

    OdpovědětVymazat