03/05/2019

Abstraktně ztvárněné titulní písně filmů

Na filmové zpracování Hobita a Pána Prstenů je mnoho rozdílných názorů. Většina lidí se však shodne na tom, že tyto trilogie mají skvělou hudbu. A právě filmové hudby se bude týkat dnešní článek. Každý z filmů má svou titulní (nebo spíše titulkovou píseň). Některé se staly legendárními, jiné jsou téměř zapomenuté, ale existují. A Polly s Pomněnkou se rozhodly tyto titulkové písně víceméně abstraktně ztvárnit.



Nyní tedy máte možnost si tipnout, které ztvárnění patří jaké písni. Abyste však nemuseli složitě hledat předlohy, jedná se o následující písničky:

May it be - Pán prstenů - Společenstvo Prstenu



Gollum's song - Pán prstenů - Dvě věže



Into the west - Pán prstenů - Návrat krále



Far over the Misty mountains - Hobit - neočekávaná cesta



I see fire - Hobit - Šmakova dračí poušť



Last goodbye - Hobit - Bitva pěti armád



Tak a teď už přejdeme k jednotlivým obrázkům. Abyste to neměli tak těžké, vždy se jedná o dvojice ztvárňující stejnou píseň. Tak co, víte, které patří k jaké písničce? Můžete tipovat v komentářích, po nějakém čase zveřejníme správné výsledky.

I.


II.



III.

IV.

V.

VI.

1 komentář:

  1. Zdravím vás všechny na Mittalmaru. Váš blog jsem objevila teprve nedávno, ale upoutal mě a začala jsem ho s potěšením sledovat. A protože hudba z Pána prstenů je pro mě záležitostí srdce a vaše obrázky mě zaujaly, tak si zkusím tipnout, který obrázek patří ke které písni:)Obrázek I. - Into the West
    Obrázek II. - Gollum´s song
    Obrázek III. - May it be
    Obrázek IV. - I see fire
    Obrázek V. - Last goodbye
    Obrázek VI. - Far over the Misty mountainsJsem zvědavá, jak to patří doopravdy) Mějte se zatím fajn.

    OdpovědětVymazat